Ewalie

Ewalie

Vi älskar mat med kvalitet, ekologiskt, naturligt glutenfritt och allt som förbättrar hälsan och miljön. Allt vi gör, gör vi med passion. En del skulle kanske säga att vi är lite nördiga. Vi skulle aldrig drömma om att stoppa i raffinerade råvaror som t ex vitt socker eller tillsatser i våra produkter.  Det hela började med att Ewa Skiöldebrand som är grundare av EWALIE,  GI pionjär och receptmakare tog sina bästa recept och gjorde produkter utav dem. Det är därför EWALIEs håller så hög kvalitet. Ewa skulle aldrig ge avkall på kvalitet. Därför väljer vi enbart råvaror som är naturligt fria från gluten. EWALIEs glutenfria och ekologiska produkter skiljer sig från andra glutenfria produkter på marknaden då vi har valt att INTE tillsätta vetestärkelse, majsstärkelse eller majsmjöl i våra produkter. Dessa snabba kolhydrater påverkar blodsockerkurvan likvärdigt med druvsocker. Då varannan glutenintolerant person drabbas av diabetes anser vi att många glutenfria produkter som finns på marknaden idag inte är lämpliga att äta för en glutenintolerant person som har en överkänslighet mot snabba kolhydrater. Dessutom vet vi ju sedan tidigare att snabba kolhydrater ökar risken att drabbas av bland annat hjärt- och kärlsjukdomar, högt blodtryck, kolesterol och fetma. 

Läs mer på https://ewalie.se/