Friends of Adam

Idén till bageriet kommer sig av Adam, grundaren Karins bonusson som är glutenintolerant. En sommarlovsdag när Adam var åtta år regnade det ute. Karin och Adam började då testa att baka glutenfritt bröd, eftersom Adam tyckte de som fanns i butiken smakade tapetklister och Karin hade tröttnat på att alla glutenfria bröd innehåll så mycket tillsatser. Karin och Adam började baka. Bra bak fick poängen fem tarmludd. Det är tarmluddet i magen som tar skada när man är glutenintolerant.
Att baka gott naturligt glutenfritt bröd är en utmaning och vi experimenterar mycket. Hur ska vi få brödet att resa på sig och hur ska vi kunna behålla fukten i brödet? En annan fråga som jag ofta ställer mig är; finns det inget smartare sätt att lösa det här på? Det har lett till vår förpackning som är vanlig ute i Europa och det har också lett till att vi upptäckt teff och fibrer som bevarar fukten i brödet.

Vårt bröd serveras på bland annat Nobelfesten, Riche, Ett Hem och Pom & Flora.

Bland våra kunder finns flera välrenommerade event, hotell, restauranger och caféer. Och ni är flera i hela landet som äter våra bakverk. Vi älskar att höra från våra kunder, så tveka inte att höra av dig om du vill framföra något! 


Besök https://www.friendsofadam.se/
Fine Foods Sweden AB
Besöks och leveransadress:

Fågelviksvägen 9, 145 53 Norsborg

Lägg din beställning dygnet runt på order@gardendirekt.se eller på Stockfiller

© 2020 by Fine Foods AB